Ride To Hell Retribution





Bu nasıl bir oyun

İnsanoğlu neden oyun yapar. Bundan zevk almak için. Gerçek hayatta yapamayacağımız ama oyunlarda mümkün olan her şey için. Peki, bu Ride to Hell Retribution oyunun ortaya çıkış amacı nedir! Bir oyundan zevk almak mı? Elbette hayır bu oyun bizim asla istemediğimiz acıları yaşatmak için yapılmış. 



Vietnam savaşından yeni dönen Jake Conway kendisini klişeler içinde bulur. Kardeşi öldürülmüş ve kendisini onun için intikam bizim için ceza olan bir yolculuğa çıkmıştır.
 Ride to Hell Retribution ilk karşılaştığımda sons of anarchy dizisi gibi harika bir konu bekliyordum öyle olmadı elbette. Klişe, Klişe ve Klişe. Oyun senaryosundan uzunca bahsetmeye gerek yok yukarıdaki 2 satılık yazım her şeyi özetliyor. Ama oyunu yaparken hiç mi motor çetelerini araştırmazlar.

Hayır, madem bu kadar acizsin bari İnsan motor oyunlarını inceler. Odamı yok  GTA: The Lost and Damned inceleyebilirdin.
Saçmalık dedimde Oyunun diğer bir saçmalığı da 2-3 bölümde bir sex.Hayır oyunda sex kavramını anlarım ama bunu bukadar abartan ve konuyla uzaktan yakından alakası olmayan bir sex bu.
Oyunun üç amacı var aslında. Motor, Sex ve İntikam.


İntikammı işkencemi

Oyunun kontrolleri ise bir facia. Motor kontrolü bu kadar kötü bir oyun görmedim. Motoru çevirmekten ziyade sağda solda saldıran düşmanlarımızı quick time ile indirmek ise ayrı bir saçmalık. Zaten düşmanlarınız tepkisiz olduğu için oyun çok basit kalıyor.
Oyunu Xbox 360 da oynadığım için Jake silah tutuşu ve saldırıları ise xbox’ da oynadıklarım arasında en kötüsü. Adamları vurmak bir dert vurdukça ölmeyen düşmanlar başka ne denebilir ki. Hayır, düşmanlar saldırırken karşılık veriyoruz ama olay ister istemez dövüş moduna dönüyor ve dövüş modunda ise Yumruk ve tekme’den oluşuyor.  Düşmanlarını sadece tekme atarak dövmek ise ayrı bir olay. Hayır, yumruk sallarken korunan düşman tekmelerde iki seksen uçuyor resmen.



Oyunda hiç mi artı yok. Evet, hiç yok. Seslendirme rezalet. Oyundaki seslendirme bana şu Azeri kanallarında oynayan yabancı film dublajlarını hatırlattı. Evet, çok ta ufak olsa güzel bir şey söylemek gerek oda müziklerinin sadece bir tanesi güzel.Beni Rival Sons - Pressure And Time şarkısı ile tanıştırdı.

Oyun ps3,pc ve xbox 360 da çıkışını yaptı. Oyuna para vermeyin. Ama ben çin işkencesi istiyorum derseniz karar sizin.
Ayın Domatesi.
Grafik: 10/1,0
Ses:10/1,3
Oynanış:10/1,0
Genel:10/1,1


Oyunun Tek Güzel Müziği En azından bir faydamız dokunsun :).



0 yorum:

Yorum Gönder